Skip to navigation Skip to events Skip to content
Thursday
21.
Sep 2017
18:00

[utsolgt – flyttet til Sparebank1] Min pacemaker kan hackes

Den Norske Dataforening Midt-Nord – Software Testing har den glede av å invitere til foredraget Min pacemaker kan hackes (Go ahead, hackers. Break my heart) på Work-Work 21 september kl 18:00 – 19:30.

Det blir enkel servering av mat og drikke. Arrangementet er gratis. Begrenset antall plasser.

Vår avhengighet av systemer som styres av programvare øker raskere enn vår evne til å sikre systemene. Når alle våre ”dingser” kobles på nett øker angrepsflaten og våre verdier blir sårbare for hacking. Dette utgjør ikke bare en trussel mot informasjonssikkerhet og personvern; også menneskers liv og helse trues når dingser som kan påvirke fysiske systemer i økende grad kobles opp mot Internett.

Marie Moe er avhengig av et medisinsk implantat, en pacemaker som sørger for at hjertet hennes slår. Som sikkerhetsforsker ønsket hun å finne ut mer om informasjonssikkerheten i denne datamaskinen inne i sin egen kropp, men hun fikk ikke tilgang til å se koden som holder henne i live. Marie startet derfor et hacking-prosjekt for å finne ut av sikkerheten i sin egen personlige kritiske infrastruktur.

Omtale foredragsholder:
Dr. Marie Moe har en mastergrad i matematikk/kryptografi, samt en doktorgrad i informasjonssikkerhet. Marie har erfaring som seksjonsleder ved NSM NorCERT, hvor hun jobbet med håndtering av angrep mot nasjonal kritisk infrastruktur. Hun jobber i dag som forskningsleder for informasjonssikkerhet ved SINTEF Digital, og underviser ved NTNU.

Bestill dine billetter her https://testforum.hoopla.no/sales/dndmnsoftwaretesting